DNEVNIK TRENINGA I ISHRANE PDF

Kasnije je dnevnik treninga mogue analizirati i ukljuiti ga u plan tempiranja forme . Pretreniranost se moe pojaviti i kao rezultat loe ishrane ili. Download Dnevnik & Tablica Kalorija apk for Android. Brzi pregled kalorija i nutritivnog sastava hrane, kao i vodjenje dnevnika. časove scenskog pokreta imaćemo i radionice koje se odnose na retoriku, dikciju, razne vrste sportskih treninga, časove pravilne ishrane.

Author: Zuluzahn Dijind
Country: Cambodia
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 4 September 2014
Pages: 334
PDF File Size: 6.23 Mb
ePub File Size: 11.33 Mb
ISBN: 813-5-45258-533-6
Downloads: 85569
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vudohn

Rekreativni biciklizam je svima dostupan, pogodan za sve ivotne dobi i ne trai nikakvu specijalnu opremu ili infrastrukturu. Danas su lanci ui nego ikada pa samim time i krhkiji.

Dnevnik & Tablica Kalorija for Android – APK Download

I na prednjem i na zadnjem mjenjau je Bicikl i oprema20vano oistiti opruge i pokretne dijelove mehanizma kako ne bi dolo do prekomjernog troenja od prljavti-ne. Ako ipak doe do dodira kotaa potrebno je vrsto drati volan i pritisnuti ga prema kotau s kojim je dolo do dodira, a nikako od njega. Nakon kretanja utaknuti i desnu nogu u pedalu. Vonja u prometuObzirom na sve gui promet vano je znati prilagoditi se i ostvariti suivot s motornim vozilima.

U poetku treba vjebati ukapanje i otkapanje noge iz pedale. Kako je u ovom tipu natjecanja najvanija fizika pri-premljenost te nema taktiziranja, ovaj tip utrke se esto naziva utrkom istine. RasvjetaRezervna LED rasvjeta za zadnji kraj posebno je korisna u sluaju da se vidljivost smanji zbog kie ili magle ili ako se biciklist nepredvieno kasno vraa s vonje i nastaje sumrak. Crte, ahtovi i lie mogu biti jako skliski kad je mokro.

Uzdune pukotine i utori na spojevima dva komada asfalta mogu biti opasni i kota moe zapeti na njih. Natjecanja se odvijaju na cesti od toke A do toke B ili na krunoj stazi sa startom i ciljem na istom mjestu.

  KUTUB INFO 8350 PDF

Plan ishrane *1300 kcal* i treninga za mršavljenje

Kad se razvrti na tim prijenosima promijeniti na veliki lananik. Navlake za sprintericePo hladnom i vlanom vremenu sprinterice ne pruaju osobito dobru zatitu. Vozei istom brzinom pomakne se u stranu i tek onda uspori kako bi ga drugi biciklisti proli. Gledajui sa stranje strane sjedalo bi trebalo biti skoro ravno. Smatrao se pomodarskom igrakom za bogate i brzo je utonuo u zaborav javnosti, a u nekim zemljama je ak ishrxne i zabranjen zbog svoje vrtoglavo opasne brzine.

Ako je potrebno koristiti dodatnu irinu ceste kako bi se pruga prela pod pravim kutom paziti na promet naroito ihsrane automobile koji se kreu u istom smjeru kao i biciklist kako ga ne bi pokuali pretei u opasnom trenutku.

Na semaforima je bolje propustiti automobile i ne gurati se previe. Bolji su plastini jer je manja ansa za oteenje felge i gume. Ovo je posebno vano za poetnike jer sigurnost ovisi o vjetini.

Biciklisti su podjeljeni u starosne kategorije, iako u nekim zemljama postoje i drugi oblici kategorizacija. Kod prilaska prepreci kurble trebaju biti horizontalno, pozicija malo podignuta sa sjedala, sa savinutim laktovima i koljenima.

Nedjelja, izradio je Biciklistiki prirunik, te je dao dozvolu za javnu objavu istog. Moral i elju za vonjom po kii podie pomisao na Paris-Roubaix i blatna lica biciklista koji ne posustaju.

Napravljene su od elastinog materijala spandex, lycra Neki-ma naramenice stvaraju iritaciju na prsima i ramenima. Ako je sve u redu napumpati ju do kraja. U to vrijeme nije se toliko ozbiljno pristupalo biciklizmu pa mogu rei da je to bio moj prvi uitelj biciklizma.

Vonja bez ruku je oteana pa ponekad i nemogua ako bicikl nije potpuno ispravan. Evo rjeenja za koje je potrebno dosta vjebe, ali jednom kad se ova vjetina naui vrlo je korisna. Ovo ne izgleda logino, ali je puno sigurnije i bre od okretanja volana u smje-ru zavoja. Prednju gumu se brie tako da se jednom rukom dri volan odmah kod lule, lagano nagne naprijed i rukavica ili montira za gume prisloni na gumu.

  EDUARDO GALEANO UPSIDE DOWN PDF

Biciklistiki Prirunik HBS Izdanje

Potrebno je imati komada, a obino se u takvim kompletima i prodaju. S vremenom e se nauiti brzo i bez raz-miljanja utaknuti nogu u pedalu i to e postati naueni pokret noge.

S vremenom ruice mogu skliznuti po volanu pa ih treba provjeravati i podesiti po potrebi. Na ravnim dionicama povremeno treba promijeniti brzinu u teu i dignuti se iz sjedala makar i na samo nekoliko sekundi. U to vrijeme bicikli se omasovljuju, a voze ih i ene koje ga vide kao odraz slobode i ravno-pravnosti spolova.

Pri brzoj vonji u grupi i na spustevima volan se dri na donjem dijelu koji daje bolju aerodinamiku, najbolju kontrolu bicikla i najveu silu koenja. Po danu intenzitet i volumen treninga treba prilagoditi oteanim uvjetima. Kad trneinga voza da smjenu, on trreninga umoran mora priklju-iti na zadnju poziciju, a ako je tada na elu kolone netko jai od njega mogao bi imati potekoe.

Ako se bicikl pri veim brzinama pone tresti treba gornju cijev okvira pritisnuti nogama. Rjeenje je napuniti ih novinskim papirom i ostaviti na toplom mjestu nekoliko sati.

Biciklistiki Prirunik HBS Izdanje

Sredinji pogon s lananicima nije lako temeljito oistiti. Veina energije treba otii u pokretanje pedala, a kod takve vonje to nije sluaj.

Kontakt s gumom treba biti lagan i bez puno otpora. Popravak probuenog tabulara je kompliciran, a kod nekih i nemogu. Nakon postavljanja gume napumpati ju na bara pa provjeriti.